От є ж страви, що, спробувавши, хочеться сказати "Вау!". Домашнє гуакамоле - одна з них. Поєднання смаків дуже унікальне і смачнюще. А через те, що всі овочі не проходять термічну обробку, воно ще і надзвичайно корисне.
Якщо не помиляюсь, страва має мексиканське походження. Є в ній щось таке пікантне і латиноамериканське. Під нього хочеться танцювати сальсу і слухати музику іспанською =) Вперше я гуакамоле спробував у штатах. Але там воно було таке собі, тому що промислового виробництва. Зате домашнє гуакамоле справді вражає смаком. Краще у гуакамоле використовувати лайм, так як він трошки інший на смак від лимону. А ще гуакамоле можна перемолоти блендером у пасту.
Подавайте гуакамоле свіжим. Воно хоч і може трошки позберігатись у холодильнику, але швидко втрачає свій яскравий колір.
Походження рецепту: Інтернет, натхнення
Склад:
2 авокадо
1 крупний спілий помідор
1-2 зубчика часнику
2 стеблини зеленої цибулі
сік і цедра половини лайму
1/2 ч. л. меленої паприки
перець, сіль
Приготування:
1. Розріжте авокадо вздовж навпіл. Роз'єднайте половинки і дістаньте кісточку. М'яку частину дістаньте ложкою.
Всі ми купували авокадо тут, на Україні. І майже ніколи воно не є стиглими. Хороше авокадо коли стигле по консистенції таке як тепле масло. А у нас вони тверді і зелені. Але я вам розкажу секрет як зробити авокадо стиглим дуже швидко у домашніх умовах. Ви правда нікому не розказуйте, бо цей секрет передавався з покоління в покоління в нашій сім'ї (іншими словами мені його розказала мама =). Для того щоб авокадо швидко дозріло треба дочекатись повного місяця, покласти авокадо в його світло, а навколо танцювати оголеним 15 хв. =) Жартую. На справді все що треба - це покласти авокадо в кульок з кількома яблуками і загорнути все так, щоб не циркулювало повітря. Яблука випускають якийсь газ, що пришвидшує достигання авокадо. І воно буде стигле і м'яке вже за день-два. =)
2. Часник роздавіть і почистіть. Цибулю наріжте дрібними шматочками. На помідорі зробіть розріз навхрест, опустіть помідор у окріп, а потім обдайте холодною водою. Зніміть шкірку, розріжте помідор і видаліть рідину з насінням. Наріжте маленькими кубиками.
Ще одна маленька хитрість. Якщо часник придавити пласкою частиною леза ножа, він на багато легше чиститься =)
3. Наріжте м'якоть авокадо такими ж маленькими кубиками, як і помідор. Продавить часник через давилку, додайте до авокадо і помідора. Туди ж додайте цибулю, цедру лайма.
Ще зазвичай в гуакамоле додають кіндзу. Але я не дуже її люблю, тож залишив цей елемент поза увагою. Якщо ви любите кіндзу, додавайте її не думаючи.
4. Приправте все сіллю, перцем, паприкою. Перемішайте.
Смачного вам!