Існують страви, які розлітаються вмить після приготування. Це одна із них. Дуже смачна і дуже проста у створенні. Найкраще вона безперечно іде у сезон персиків, особливо якщо ці ж персики виросли у вас у саду. Але в інший час теж можна щось придумати.
Відкрила мені цю страву моя мама. Я все жартую, щоб так готувати як вона треба зовсім не багато - якихось там 30 років безперервного досвіду =) Тому все, що вона готує завжди вирізняється і вражає, навіть якщо вона рецепт і не сама вигадала. Інколи буває приготуєш щось по книжці і нічого не вдалось. А потім готує вона і виходить шикарно. Тому цьому рецепту особливо можна довіряти.
Походження рецепту: мама, книжка рецептів Ю. Висоцької
Склад:
6 персиків
125 гр. вершкового масла
200 гр. цукру
2 яйця
120 гр. муки
розрихлювач тіста
ванільний екстракт
Приготування:
1.Духовку попередньо розігріти до 150 градусів.
2. Половинки персиків без кісточок покласти в каструлю або глибоку сковорідку, залити сумішшю із 4 столових ложок води, 3 столових ложок цукру і пари крапель ванільного екстракту. Поставте персики на вогонь, тушіть до м'якості.
Виходить смачніше, коли персики свіжі. Але якщо немає свіжих, можна використати і мариновані. Тоді тушити їх не треба. Замість того краще викласти їх у друшляк чи сито і соку стікти. Замість ванільного екстракту можна додати трошки ванільного цукру. Також про шкірку на персиках можна не турбуватись, вона злізе під час протушування.
3. Розтерти розм'якле масло з цукром, додати муку і розрихлювач тіста, взбити яйця і додати до отриманої маси.
Розрихлювача я клав 3/4 чайної ложки.
4. Персики викласти у форму, змазану маслом, зверху викласти тісто і поставити у розігріту духовку на 25-30 хвилин. Сміливо замість персиків кладіть сливи, абрикоси, м'які груши.
Робив цей рецепт кілька разів і жодного разу пудингу не було достатньо 30 хв. Останній раз приготування зайняло близько 1 години 15 хвилин. Тож підберіть час самі відповідно до вашої духовки. Пудинг готовий коли зверху утворилось щось на зразок запеченої скоринки.